återförening.

Igår var en händelserik dag, på väldigt många sätt. Jag blev ivägskickad som vikarie till en förskola i Bollstanäs, so far so good. Saken var väl mest den att all personal skulle ha planeringsdagar och därför hade alla förskolor i närområdet slagits ihop. Jag skulle vara den enda från "min förskola" och var därav ansvarig för knoddarna som kom därifrån. Jeez var min enda tanke. Jag hade bara träffat barnen en eller två gånger tidigare. Och min erfarenhet av små barn och nya miljöer tidigt på morgonen, ja det är inte det allra trevligaste. Om man inte gillar gallstrik, tårar och sjutton liter snor det till säga.  Men jag överlevde med hedern ibehåll. Det var bara ett barn som jag fick ge upp på. Hennes mamma fick komma till undsättning och ta med henne hem.

Jag bytte min fösta blöja! Det var.. Ja vad ska jag kalla det? Spännande? Mja, snarare väldigt nyttigt, erfarenhetsmässigt allstå. Det var faktiskt inte så jättefarligt, jag hade en cäldigt easygoing klient så att säga :).

Efter jobbet svänge jag förbi hemme för en mycket snabb dusch och klädbyte. Sen bar det av till mitt underbara Uppsala. Det var här den riktigta spänningen tog sin början. Saken är den att alla som har försökt köra mellan Upplands Väsby och Uppsala någon gång under eftermiddagen, säg mellan 16.00-17.45 vet att detta är näst in till ett försök till sjävlmord. Folk är nämligen idioter, folk som kör bil och väldigt görna vill hem kör som dårar. Jag hade hjärtat i halsgropen i 40 minuter. Det blev inte så jättemycket bättre av att växellådejävlen krånglade. Till en början flöt det på bra, hade lite trevlig storebrormusik på i bilen, kom ihåg att andas och var rätt lugn. Men så plötsligt gick det inte att lägga i femmans växel. GAH! Utan istället fick jag i trean och ni kan ju tänka er hur det blir när man kör i 110 km/h men en bil som dessutom har obalanserade däck. Mycket tråkigt. Efter ett par panikartade försök insåg jag att det inte var lönt. Jag fick köra på fyran istället. När jag väl kom av motorvägen började trean och tvåan att sätta sig på tvären. Detta löste jag genom att rulla i friläga genom alla kruvor. Som sagt, oliiiidligt spännande (översättning: PANIIIIIK!).


Men jag överlevde även detta. En aningen skakis satte jag mig slutligen på pendeln in till stan för att träffa delar av the original järngänget. Lillerik muckade förra veckan så jag, Kishijan, Mumin, Holte och Lillerik beslutade att det var värt att fira med lite öl. För min egen del blev det ett par alkoholfria drinkar (fruktansvärt smaskigt btw) och en cola. Det blir varmt i hjärtat när jag tänkter tillbaka på kvällen. Det var så rätt, så skönt att sitta och bli nostalgisk tillsammans med människorna som har följt mig genom de allra mest snåriga åren av mitt liv. Och dom står där än.

På vägen hem, jag hade varit lat och ställt bilen vid stationen för atts lippa ta bussen, visade det sig att det lönar sig att vara lat. Tåget var försenat så alla bussar hade gått. På vägen bort till bilen sprang jag in i en gammal klasskamrat från Häggvik. Vi har nog inte setts sen vi slutade nian. Hon hade, precis som alla andra stackarns satar, missat bussen. Så jag erbjöd henne skjuts hem. Ja, jag är rätt stolt över den. Måste tillägga att tösen inte på någotvis bor nära mig, så jag hade liksom inte alls vägarna förbi men ändå erbjöd jag mig. Så, nu har jag skrytit färdigt :).

MIH, Oj.. Jag måste klä på mig nu, annars kommer jag försent.
Ha en underbar dag min vänner, puss.


did you get my message?

Jag veeet, jag har blivit dålig på att uppdatera här. Men jag har liksom inte riktigt tid. Eller, ja, tid har jag väl egetnligen men jag har ingen inspiration. Ja, där har vi det. Skrivkramp kanske det heter också. Jag kan bjuda på en bild som garanterat får det att rycka i smilgroparna så länge ;).



änglarna i mitt liv.

Jag fick ett mycket sött, och även mycket försenat, påskägg av Jennyluss igår. Jag blev så glad att jag tjöt ett litet lyckotjut och skuttade till när jag fick se det pyttelilla ägget med fina krusidullsnören på. Innuti låg en hemskt söt rosa elefant att använda som hållareförviktigtalappar, en rosa hjärtemagnet med texten "miss you" att ha på elementet inne i mitt badrum och en nyckelring som det stod "angel!" på. Alla goda ting är tre som man säger :).


Så himla sött :).

Jag håller på och tragglar mig igenom det sista som ska finnas med i portfolion, inlämningsdatumet är egentligen inte förens nästa vecka, men jag satsar på att vara klar ikväll för att kunna njuta av det underbara junivädret. Det är så smärtsamt att sitta instängd på sitt studentrum och skriva när solen skiner och alla andra ligger på gräsmattan (a.k.a playan) och solar. Fast idag trottsade jag förnuftet och tassade ner med min brassestol. Jag kunde ju inte låta lussan ligga där helt ensam :P. Två timmar senare var jag konstigt nog sjukt motiverad att ta tag i mig själv. Och jag är faktiskt nästan klar, bara några små grejer att fixa.

Jag har så mycket jag vill skriva om. Tusen tankar varje dag brottas om att komma ut och skrivas ner. Men det blir för mycket på en gång, hinner inte riktigt med att sortera. Jag vill berätta om äventyren som jag upplever här i Uppsala, om de frustrationer som väcks på insidan av att människor beter sig illa, om känslan av total lycka över att ha så underbara vänner. Jag vill skriva om allt. Some other day.

Storebror gifter sig på lördag, ohmigod!
Puss mina vänner