relativa pronomen.

Det är gått riktigt långt när jag använder grammatikska termer som rubrik till inlägg. Men jag måste nog ändå erkänna att det här men praktisk svensk grammatik inte är så genomtråkigt som jag fört tyckte. Det är stundvis lite kul (dock mycket korta stunder). Det är bara så satans mycket som ska in i skallen innan tisdag morgon klockan 8.00.

Jag är helt genomförlyld. Jag kan inte förstå hur mycket snor det kan finnas i min pyttelilla näsa. För jag har verkligen en mycket liten näsa. Jag har redan gjort slut på ett helt paket näsdukar. Måste ta en paus i pluggandet snart och cykla ner till apoteket, helst innan det stänger, och köpa fler.

Jag läste precisett , visserligen ganska lamt, men hysteriskt kul grammatikskämt. Alla barnen satte sin i soffan hos pappan som snart blev alldeles full. Ett resultat av en något felsyftad relativ pronomen kan locka till skratt hon vem som helst. Jag skrattade och snorade en lång stund.

Kom gänra och krama mig. Kanske blir jag lite friskare då.

rut och jag.

Idag har jag bekantat mig med min nya bästa vän, jag kallar henne Rut. Hon är liten och söt och mycket samarbetsvillig. Vi kommer bra överens, Rut och jag. Varje gång jag får syn på henne där hon står i sin praktiska lilla väska blir jag alldeles varm i magen. Och hjärtat. För jag har verkligen de bästa vännerna i hela vida världen. På min födelsedag fick jag av mamma, pappa, Tessan, Daniel, Jenny, Axel och Elias en alldeles egen symaskin.

Tack för att ni finns och förgyller alla 365 dagar om året.
Älskar er innerligt.

the universe in you.

Mitt liv rusar fram i hundraåttiokilometeritimmen just nu. eller åtminstånde känns det så, stundvis. Men trots det får jag ingenting gjort. Och jag älskar det.

Nu ska jag sätta mig på cykeln och ta mig ner till Maj's café och vara en trevlig cafévärdinna.
Sen blir det skolan. Blää.
Puss och kram till alla jag känner.

typ a och typ b.

Fick ett underbart litet tips från lilla mamma idag. För hon precis som jag är helt såld på sommarpratet i P1. Och hennes senaste upptäckt och favorit är Lena Nevander Friström. Jag kan inte annat än hålla med till etthundra procent. Så se till att gå in på www.sr.se och klicka dig fram till sommarpratet och poddradion/MP3arkivet.

Imorgon är det äntligen, ääääntligen min födelsedag. Jag undrar om jag någonsin kommer växa ifrån att få fjärilar i magen och längta efter dagen då jag kan få fira med bullar och paket att det har gått ännu ett år sedan jag sattes till världen. Idag har jag stått vid spisen hela eftermiddagen och knådat, kavlat och gräddat för att ännu en gång konstatera hur fantastiskt goda mina lyxbullar med saffran, kesella och kokos i är. Ser riktigt fram emot att få duka upp dom på Karins fina kakfat och bjuda mina nära och kära på en kulinarisk upplevense utan dess like.

I övrigt består mitt liv just nu till stor del av det underbara korridorslivet, som tyvärr gör att jag inte pluggar så mycket som jag egentligen borde. För låt oss vara ärliga, grammatiken är inte riktigt min tepåse. Det är tur att jag har min Luss, som så pedagogiskt kan förklara när jag blir arg och bitter över att jag känner mig så dum. Hon fick till och med mig upp ur sängen där jag i ett desperat försök hade gömt mig för att slippa gå upp till skolan och traggla ordklasser.

Jag har dessutom börjat jobba som cafévärdinna på norrlands studentfik. Och jag stormtrivs. Jag riktigt njuter av att leka kassörska och baka härliga bakverk i sällskap med alla dessa underbara människor som tillsammans med mig nöjer sig med att få betald med det eftertraktade KK-kortet. Ett KK-kort ger innehavaren fritt inträde till alla nationer och man får dessutom gå för i kön. Det blir ju inte sämre av att man även får ta med sig en vän. Och för en sådan fullfjädrad partypingla som jag är det här guld värt.

Nu ska jag städa mitt rum lite till, och sen blir det nog en promenad i höstregnet.
Ta hand om varandra!