blodpump.

Hej livet!
Idag vaknade jag för tredje dagen i rad och trodde att det var söndag, sen ändrade jag mig till måndag och till sist var jag tvungen att ta fram almenackan. Jag låg fortfarande kvar i sängen när jag insåg att det faktiskt var torsdag. Uttrycket "minne som en guldfisk" passar mig inte längre, vad finns det som har kortare minne än en guldfisk? Någon?

Det händer grejer. I tisdags till exempel var jag nere på blodcentralen tillsammans med Joel och tömde mig på en skvätt. Jag var en aningens nervös, det kan jag erkänna, men så fort jag hade krånglat mig upp i den satans höga stolen och lagt mig till rätta så försvann oron. Jag visste att jag var i goda händer. Ungefär en halvtimme senare trippade jag nöjd ut till min cykel, för att senare inse att jag var en aningens för vinglig för att faktiskt cykla. Jag fattar inte varför inte varenda frisk människa inte ger blod, det är ju en sån otroligt fiffig grej. Och så får man en present (jag tog en termos), och fika, och en t-shirt, och en pin. Och ännumer fika :D.

Gratis ÄR gott.

Nästa vecka ska jag och Jennyluss göra verklighet av att flytta in hennes pinaler in i min korridor. Det kommer nog bli rätt slitigt, men åh vad kul det ska bli att ha henne här. På kvällen blir det klassfest och hejdåparty, känns lite eller faktiskt jättekonstigt att skiljas åt nu precis när vi har lärt känna varandra.

Jag ska göra ett nytt försök att ta mig ut i köket och göra lite frulle. Jag var ute för en.. ja en timme sen faktiskt men våran lilla men ack så ettriga städgubbe var där så jag vågade inte störa. Han var i full gång med att slita ut spisen och skrubba den ren när jag sömndrucken och med årets sovfrilla dök upp i köket för att blixtsnabbt vända på klacken och hasa mig tillbaka till min säng.

Puss och kram mina vänner.

living life in peace.

Sitter och lyssnar till Eva Cassidy och denna undersköna damns verison av Imagien. Så ofattbart fantastikt fin. Utanför mitt fönster faller regnet och jag är väldigt glad att jag och lussan hann hem innan det började regna. Jag och min trogna soulmate har varit ute och gjort uppsalanatten osäker, dansat och svettiga och snittrat oss matta. Kvällen avslutades med pasta och cola i korridoren. Efter att ha lånat ut mitt förtäffligt tjusiga paraply och vinkat av Jenny sitter jag nu här och känner tröttheten ta över. Dags att sova.

Jag älskar mitt liv.
Puss och god natt.


three little birds.

Jag skule vilja ge en eloge till Rättvisk underbaraste tjej, Fiola, för att hon citerade min nya idol på sin blogg. Corinne Bailey Rae är helt klart något utav det bästa jag har kommit över i musikväg. Hennes röst och texter ger mig fjärilar i magen och det känns som att solen skiner till och med när det regnar.

On air: Butterfly (Corinne så klart)

Igår kom det pengar, och genast blev jag mycket gladare. Jag har redan hunnit inhandla allt det som jag så länge har fått lägga på väntehyllan. Nya sommarskor x3 från skopunkten (eftersom dom jag har traskat runt i under våren är näst in till obefinliga), en klänning till storebrors bröllop från lindex (yay!), tunika x2 från gina, ett par nya örhängen och en kajal från dior.

nu ska jag ta med mig min brassestol och lite plugg ner till gräsmattan a.k.a "playan". Han en underbar dag mina vänner, det ska jag ha :).

PS En stor kram och ett kryapådig till Elias.

vuxenpoäng.

Jag gjorde ett litet tevligt test på http://www.vuxenpoang.com, det visade sig att jag är en aningens lillgammal..

Din Vuxen poäng är 18,9.
Din ålder borde vara 34.9 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse. Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? eller varför inte beställa en resa till Kos?

Bah, det är inget som helst fel med att dra fram ICA-kortet för att samla poäng vid alla givna tillfällen, till och med när man bara ska betala en piggelin. Och Kos? Seriöst, jag är inte mycket för att trängas med trettonmiljoner minderåriga brudar i stringbikini. Då tar jag hellre en husvagnssemester till Gotland.

Dags att krypa ner i sängen tror jag.
Godnatt mina änglar och vänner.

PS Min jennyluss är tillbaka :D.

btw.

Jag är förresten hemma från Grekland nu, för er som jag ännu inte hunnit ringa. Veckan var underbar, vädret var fulländat. Saker och ting har förändrats, jag vill att Du ska veta att jag alltid finns här. Du räknas till skaran av världens bästaste vänner.

Så, hej alla :).
Puss.


te i näsan.

Jag satt fridfullt och drack min kopp med ingefära och citron te medans jag kikade lite på tjuvlyssnatpunktse när jag plötsligt började frusta mitt i en klunk och fick drycken i näsan istället.

Här har ni orsaken:

Kassakön på Statoil, Uppsala

En tjej och en kille ~25 väntar på att få betala.
Tjejen: Vad ska du äta ikväll?
Killen: Vet inte riktigt, jag har korv?
Tjejen: Vi kanske kan samlaga?

Jag gissar att dom dessutom är studenter. Jag ska ta mej tusan börja använda det uttrycket. Samlaga, underbart. Nu ska jag svepa resten av mitt te, fixa en macka och packa i ordning min väska. Praktiken känns inte så jättelockande just idag. Sägen däremot, ohmigod..


goodbye sweden.

Jag och pojkvän drar til Grekland imorgon bitti. Morfar frågade tidigare om jag hade någon redfeber, och när jag kände efter upptäckte jag till min förvåning att jag inte hade det. Det känns konstigt ovant att vara så här lugn. Det är ju trotts allt första gången jag lämnar landet, helt utan någon annan vuxen att förlita mig på. Nu har jag ju visserligen inte rest så värst mycket, men ändå. Det ska mest bli väldigt skönt att komma iväg. Ser fram emot att slappa vid polkanten hela dagarna, dricka öl och äta sovlaki. Har lovat lussan att skicka vykort och det så bli. Så från och med imorgon och en vecka framåt blir det lite svårare att nå mig. Jag kommer stänga av mobilen för att inte behöva öka på min telefonräkning ytterligare. Så om ni, mina kära vänner och läsare, skulle vilja något så rekomenderar jag sms eller mail. Och hör gärna av er, jag vill ju veta hur mycket jag saknas medans jag är borta ;).

För övrigt så ska jag från och med nu alltid kolla på Eurovision tillsammans med Jenny, kvällen igår var helt perfekt. I goda vänners lag kändes poängrapporteringen inte alls så onödigt lång. Jag tackar Axel för att han lånade mig sin soffa och ett täcke så att jag slapp ta nattbussen alldeles ensam ut till förorten.

Nu ska jag packa klart och sen är det sängen som gäller. Ta hand om varandra.
Puss

be good for goodness sake.

Jag satt och kikade igenom alla bidragen för kvällens Eourovision, en del var riktigt bra medans andra var.. Well inte fullt lika bra. Jag började undra om det helt plötsligt har blivit jätteinne att vara transa. Jag menar se bara på Ukrainas bidrag(http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=789028), ohmigod, jag höll på att kissa på mig för att jag skrattade så mycket. Det ska bli olidligt spännande att se hur det slutar ikväll. Mina tummar kramas iaf för att The Ark ska vinna. Cus I''m the worrying kinde ;).

På måndag åker jag och pojkvän till Grekland, helt ofattbart. Det känns konstigt att det är så snart, alldeles nyss var det ju två månader till vi skulle stå på flygplatsen och ivrigt vänta på att få lämna landet. Sannolikheten är ju rätt står att vi kommer få höra grekernas bidrag(http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=788231) ett par tusen gånger. Men jag klagar inte, jag tycker den är rätt nice :).

Nu ska jag gosa lite mer med hundrarna.
Puss


mahaha.

Tjej ~25 står vid kassan och betalar. Hon tar en vitamintablett som finns i en skål på disken.
Tjejen: Ska man svälja den hel?
Killen i kassan ~20: Tja? det spelar ingen roll. Du kan både suga och svälja?
Tjejen försöker hålla sig för skratt men brister ut i ett asgarv och kan inte sluta. Killen blir tomatröd i ansiktet och börjar förklara sig men börjar skratta nervöst han också.
Killen (ler): Ja, det var tur man gjorde bort sig så inför någon med humor i alla fall.
Tjejen tar sin påse och går skrattandes ut ur affären.


det ljusnar.

Idag hade lillasyster sin sista vårkonsert med sin klass. Det var underbart på tusen olika sätt. Hon är så söt, systrami. Jag satt där i bänkraden och blev alldeles nostalgisk, fällde några tårar och kände mig så stolt.
 
Jag är lite smått irriterad på mig själv att jag aldrig känner att jag har tillräckligt med tid att verkligen skriva det som jag vill skriva. Miljoner tankar snurrar runt och trängs på insidan. Men när jag väl sätter mig ner så kommer nått emellan och jag lägger det åt sidan.

Jag har nog aldrig cyklat så långsamt som jag gjorde när jag tog mig hem från stationen tidigare ikväll. Med lite Billite the Vision and the dancers i öronen kändes kvällen helt fulländad. I'm in love with this city.

Nu ska jag nog sova.
Puss

apelsinsaft.

Jag är förkyld. Och då menar jag f ö r k y l d, som i jag är så täppt att jag inte kan andas med munnen stängd och ser därför ut som en fisk. Mitt huvud känns som det är på väg att sprängas. Är inte livet underbart emellanåt?

Jag har för mycket snor i huvudet.
Orkar inte tänka.
En annan dag ska jag berätta whats on my minde.
Puss

inom mig finns ni.

Jag har världens sötaste och fina lilla syster. Innan jag skulle åka hem till Uppsala räckte mor fram ett papper till mig och sa att yster hade skrivit om mig. På pappret fanns ord som gick rakt in i hjärtat och stannade där. Det var en återberättelse av ett minne från när vi var små och oförstörda. Det var så fint skrivet och jag fick tusen tårar i ögonen. Hon är min allra käraste syster, oersättlig.

Tog ett mycket kärt återbesök till haket.com idag. Mycket hade hänt. Min vapendragare hade masat sig tillbaka och uppdaterat. Lillasyster hade blivit medlem och hunnit med att publicera en hel del. Jag mindes tider då jag satt där flera timmar om dagen, ändlöst skrivande och läsande. Då var orden min livlina för att orka gå upp på morgonen, orka forsätta. Det har hänt så ofantligt mycket sen dess. Skrämmande.

Jag vill skicka en extra puss till Elsa ikväll, och så en till yster så klart.
Puss


iväg till huvudstaden.

Jag gör en snabbvisit i Stockholm idag. Ska bli båda kul och.. bökigt. Hade gärna stannat i Uppsala och vilat upp mig. Min hals verkar ha total strejkat så jag låter lite som en grabb i målbrottet. Men det ska bli underbart att äntligen få se resultatet av mor och fars flitiga repande inför vårkonserten. Collage är en himla duktig kör, jag rekomenderar alla varmt att gå och se/höra dom. Efter konserten blir det att bege sig ut till förorten, till pojkvän och hundarna. Ska försöka låna mammas symaskin, min alldeles nya fina gula klänning har fått två fula hål. Och så ska jag se till att ta tillbaka min underbara kycklingkjol av lillasyster :).

Of we go, tusen pussar till alla mina vänner.

kick in the head.

Jag är så ofantligt trött. Ögonlocken känns tunga som bly och åker hela tiden igen. Finner mig själv sovandes på föreläsningen, längst fram dessutom, så fruktansvärt pinsamt. I ett försök att återuppliva mig själv och driva bort smärtan i halsen gjorde jag en kusinvitaminkickdrink.
- en skapal citron skuren i biter
- riven ingefära
- en skvätt vatten
- is
Ner med allt i mixern (den har blivit min nya bästa vän) och sen är det klart. Dock verkar det inte ha någon effekt, jag är fortfarande jättetrött. Ska nog lägga mig i sängen och sova bort ett par minuter.

morgonpromenad.

Ibland är jag så himla hurtig. Idag väcktes jag av ett telefonsamtal från lilla mamma. Sen kunde jag inte somna om så jag gick upp en timme innan väckarklockan skulle ringa. Men det gjorde liksom inte så mycket. Dock insåg jag att städgubben höll till i köket och ingen annan var vaken så jag fick snällt sitta inne på mitt rum och vänta. Tillslut tröttnade jag och drog på mig träningskläder, tog satts och sprang ut i trapphuset för att inte den mycket griniga städgubben skulle hinna se mig. Tog mig en lång och underbar promenad i ett vaknade uppsala. En timme senare stog jag i duschen och kände det varma vattnet mot min mycket kalla hud. Det var nämligen inte så varmt ute som jag trodde.. Sen gjorde jag mig en helt fantastisk smoothie (yoghurt, ananas, proviva jordgubb, vindruvor, apelsin och krossad is). Känner mig mycket pigg och fräsch :).

Jag är dessutom världens lyckligaste som har sådanna underbara vänner så nära till hands. Igår slängde jag och Jenny ihop en riktigt lyxig köttfärslimpa (soltorkade tomater, fetaost, svarta oliver, rödvin och vitlök) till det hade vi en rotfruktsblandning som rostades i ugnen. Helt makalöst. Elias fick vara med också. Sen blev det vin, ost och TP :). Och eftersom Elias är världens sämsta förlorare så lät vi honom vinna..

Nu ska jag bädda min säng och sminka mig.
Puss

here i am baby.

Den sista april 2007 var en utav det roligaste dagarna i mitt liv. Helt sanslöst. Det var som studenten en gång till fast en aningens mer alkohol och utan presenter. Men glädjen var densamma, och solen sken. Har nog aldrig upplevt något så underligt och överraskande kul som champangegaloppen. För alla som inte är insatta i valborgsfirandet här i uppsala så kan jag meddela att det är helt galet.

Dagen började med liten champangefrukost, fast i mitt fall bestod den av jordgubbsdrinkar och välling. Vid halv elva, tror jag, packade vi ihop oss och traskade ner till Ekonomikumparken för att sluta upp med grabbarna. Fram med filar och brassestolar och så upp med champangen. Underbart. Överallt möttes jag av leende ansikten och solen värmde. Lite grann iaf :). Helt plötsligt var det dags att bege sig mot nationerna för den mystiska champangegaloppen. Det blev mycket av den drycken under dagen. Jag, Elias och Erik tog oss på en aningens vingliga ben bort till Snerkes nation. Jag tror att jag hann vara innanför kravallstaketet i max fem sekunder, sen var jag helt genomblöt, nerdränkt i champange. In med grejerna i garderoben, där det förövrigt var total anarki. Sen började det glana sprutandet. Jag vet hur det låter, helt förvidet och vilket slöseri på fin dricka. Men man måste uppleva det för att förså det :).

Mycket blöta och glada började den underligt långa promenaden hem. I vanliga fall tar det en kvart att gå hem, då tog det över en timme. Väl hemma var det bara av med kläderna och in i duschen. Jag var blöt och kall och väldigt snurrig. Men humöret var uppe. På kvällen grillade vi med en mycket skön blandning av mönniskor. Lite korridorare, lite vänner lite nya vänner. Sen bar det av igen. Förfest i hus 14, träffade en mycket trevlig tös som visade sig vara en föredetta till min föredette :). Ut i natten med Elias och Erik och en hel drös till. Känes som vi gick åtta varm på stan innan vi slutligen hamnade på Smålands nation. Mycket tevligt. Vid två ranglade vi hemåt. Sista ölen öppnades Kvart över fyra. Vid fem låg jag under täcket och snusade gott.

Dagen efter dagen före mådde jag ändå förvånadevärt bra. Jämfört med vissa andra ;). Spenderade den på en madrass på Jennys golv. Alldeles lagom. Avslutade dagen med lite sedvanlig vändtia och en välbehövlig tvättid.

Nu ska jag ta och skriva lite på min satans kompleterings uppgift.
Puss