fäääääärdiiiiiig

Jag blev klar tillslut. Skrev det sista på sammanfattningen nu på förmiddagen. Sen kunde jag äntligen slappna av. Kröp ner i sängen med min efterlängtade Harry Potter, men jag hann bara läsa två sidor innanjag somnade. Jag låg där och slumrade, till underbara toner av När änglar drömmer. Så underbart ljuvligt skönt.

Idag ska jag vara i skolan mellan ett och fem. Tror jag iaf. Sens ka jag ner ens väng till nationen och baka lite till adventsfikat på söndag. Sen blir det en underbart skön, och framför allt lugn, kväll här hemma. Åker till mor och far imorgon bitti, helst hade jag åkt redan ikväll. Men jag orkar inte släpa runt på packningen hela dagen.

Tusen pussar

kallt om nosen

Jag vaknade med ett ryck av att jag hörde knackningar på min dörr. Alldeles sömndrucken och vinglig ställde jag mig upp, drog på mig en morgonrock och öppnade dörren. Där stod Nilla och ville ha promenadsällskap. Jag var inte sen med att slänga på mig varma kläder (hade till och med underställ) och skutta ut i snön tillsammans med mitt lilla mumintroll.

    

Här plockar vi blåbärsris :).
Pysslig som jag är satte jag mig och knåpade ihop lite prylar att hänga i riset.



Ser det  inte lite ut som en julgran :)?


drottning av undanflykter

Jag är så sjukt bra, nästan bäst i världen, på att sysselsätta mig med allt annat förutom det som jag egentligen borde göra. För så fort jag ska ta tag i mitt pm, som ska vara inne på torsdag god damnit, så kommer jag på tusen olika saker som jag måste göra. Typ, diska, sortera strumpor, ringa mamma eller peppa Nilla i hennes plugg. Nu är klockan snart midnatt och jag måste verkligen återgå till att kriva de restrerande fyra sidorna. Men gör jag det? Oh no, jag bloggar istället.

Men jag är iaf inte trött. Kaffe och redbull gör susen :).
Kärlek till alla jag känner.

uppåttjack

Jag blir så trött. Både på mig själv och så i bokstavlig mening. Jag hade planerat att komma hem från skolan och vara sjukt aktiv och hinna skriva lite på den däringa himla analysen. Men i stället kröp jag ner under täcket . Jag ska bara blunda lite som det heter. Vaknade EN OCH EN HALV TIMME senare och blev sjukt stressad. Så jag masade mig ut i köket och satte på ett par ganska många koppar kaffe. Har duckit två nu. Hur ska det här sluta?

Krama mig någon.

geni

Jag håller på och läser Maria Gripes Hugo och Josefin, och det slog mig vilken fantastisk författare den kvinnan var. Språket och personbeskrivningarna är helt genialiska. Om du inte har läst den, så gör det.

and i began to wonder

Jag funderar. Skulle vilja byta blogg. Skapa ett konto på blogger.com istället. Verkar som att kan kan pula lite mer med layouten där. Dock känns det ju lite tråkigt att inte kunna ta med mig alla inläggen här ifrån. Eller ja jo visst skulle jag kunna vara hyperambitiös och kopiera över allt men, är det värt det?

Gick upp tidigt och promenerade ner till jobbet idag. Underbart kallt och jag fick se solen gå upp över slottet och ett vintrigt Uppsala. Kikade in hos Tomas och lekte med en katt på vägen hem från jobbet. Städade mitt rum och nu ska jag alldeles strax återgå till Hugo och Josefin.

Kärlek till er alla.

one hand in my pocket

Jag har snöat in på en gammal favorit igen. Alanis Morissette spelas i högtalarna och jag skrålar med för allt vad jag är värd. Underbart. And when speaking of snow, det här med snöslask och snålblåst känns inte helt okej. Fast jag är ju rätt glad att jag med gott samvete kan stanna inne hela dagen. Hade tvätt-tid elva till ett idag, som jag nästan glömde bort. Men nu att allt rent och torrt :). kikade lite på Scrubs inne hos Nilla, somnade på hennes säng en liten stund. Efter det slökikade jag och Lussan lite på the best serie ever, Sex And the City. Och nu kan jag tyvärr inte skjuta upp på mina måsten för idag. Ska skumma igenom ett par böcker för att kunna bestämma vilka två som jag ska göra en analys av. Det blir nog kul, i hope.

Jag har förresten haft en fantastisk helg.
Kort summering:
Fredag - tjejmiddag men Nilla och Luss, vin, god, mat, idol. Utgång, först ÖG och klubb Knas sen Petter på V-Dala.
Lördag - lördagsfika och shopping med Luss. Hittade den supersnygga vinterjackan på rea och en underbar svart klänning på mamma-avdelningen. Antigås-sexa på Norrlands, mat, vin, snaps, sång och fina människor. Etage med Luss och Märta. Kyssar och sång.

Bastun är bokad, så klockan fem är det tjejmys och sen lite mera plugg.

Ta hand om varandra mina älskade vänner.

Puss


en upptagen kvinna

Andas in. Andas in. Andas in. Andas in. Oj ja och andas ut också. Vi vill ju inte koldioxidförgiftas. Precis så här känns det just nu. Jag har så många bollar (varför just bollar? jag kan ju inte ens jonglera) i luften att jag glömmer bort att andas ordentligt. Men tro nu för all del inte att detta är en nedstämd klagosång, nej nej nej nej nej. För jag verkligen älskar det här. Varje sekund njuter jag och jag önskar att det aldrig ska ta slut.

Jag vill redan här varna känsliga läsare för att följande inlägg blir marathon långt. Men jag har fått klagomål på att jag inte uppdaterar tillräckligt ofta. Jag ska bättra mig. Lovar.

För ungefär, ja ska vi säga två och en halv vecka sedan, blev jag medbjuden på bal. Fast till en början förstod jag inte att det var just en bal. Bal som i att man måste (alltså obligatoriskt) ha långklänning och bete sig så där tjusigt och världsvant. Näe, det skedde liksom ett mindre (läs ganska stort) missförstånd. Jag trodde, ända fram till dagen i ära, att jag skulle gå på en vanlig gasque (en finare sittning med middag och partaj). Men så bäst som jag höll på att pilla med Karins hår (som också skulle på fin tillställning) går det upp för mig att vi faktiskt ska gå på samma sittning. Och att det är en BAL. Med LÅNGKLÄNNING. Mah, jag har ingen långklänning. Här utbryter paniken. Men, Karin min hjältinna och lugn som en filbunke fixar med några enklare åtgärder fram sin gamla balklänning. Den satt perfekt. Resten av kvällen förflöt i en rosa dimma av drinkar, vin, inte så god mat men desto bättre sällskap och vacker musik. Det var som att leka prinsessa all over again.

Veckan därefter rusade iväg och fylldes av café, vänner, lite plugg, avsked av mina älskade töser och så lite mys med familjen i förorten. Därefter kom en vecka med alldeles för mycket jobb, en hemsk förkyldning, som inte riktigt har gett med sig ännu, en födelsedag och så en monster helg med servering på Antigås gasquen. Antigås är juristernas påhitt, i samarbete med norrlands nation. När alla andra nationer har sina höstbaler, har norrlands Antigås. Helt sjukt galet mycket folk. Och alkohol. Vilket ledde tille tt smärre kaos ungefär hela kvällen. Men damnit, det var kul. Och inte blev det sämre av att jag hade min älskade Tuss med mig.

Igår var det dags för ännu en servering. Men den här gången var det betydligt mer städat, nästintill snustorrt. Det var tydligen någon akademikerförening, det vill säga ett gäng dammiga akademiker som tycker att det är skandal att ta mer än ett glas vin till maten så här mitt i veckan. Åter igen, jag klagar inte. Det blev mer tid till umgänge med mina medarbetare (läs bara killar plus Veronika). Efteråt var det mat och dricka. Jag valde att göra en ganska så tidig sorti men slank in på Orvars på vägen ut. Orvars är för er som inte är insatta Norrlands nationspub. Skulle kika om Johan, som också bor på studentvägen, var på väg hem. Det är nämligen punka på min cykel, och det känns ganska ovärt att laga den nu när snön kommer, och eftersom lilla mamma har sagt att jag inte bör gå hem ensam så stannade jag snällt kvar och hjälpte till att stänga. Sedan halkade vi hem tillsammans, skrattandes och konspirerandes i uppsalanatten.

Idag ska jag plugga, jobba och sen plugga lite till. Imorgon är det först jobb, sen skola sen hem. På fredag är jag ledig och ska därför boka bastun för lite förberedelser inför lördagen. För då är det nämligen dags för bal igen :). Den här gången är det underbara Norrlands Nations bal. Men innan det ska jag hjälpa till och preppa inför lördagsfikat. På söndagen är det utflyktsdag, Skansen med Maj´s café.

Jag vet att jag tjatar, men jag älskar den här staden. Och jag älskar mitt liv.
PUSS


hasande tofflor och clementiner

Avskedsmiddag med älsklingarna, treat. Hemtentahysteri, sitta uppe hela natten. Sova. Vara social med fransmän med snälla ansikten.  Konsert och biljettförsäljning, kaffepaus och stirriga vuxna. Sova. Hem vill ett regnigt och töigt Uppsala, bal och en magisk kväll/natt. Mysa i sängen, bli kliad på ryggen. Utflykt med kollegor och chefen, fika, loppis och bilfärd. Middag, vitlöksfylld kycklingfilé med bacon och rotfrukter. SandorslashIda, Wimbeldon, fnitter med Luss och Nilla. Sova. Plugga med Johan, satsläsa och bisatser. Promenad, införskaffa kurslitteratur. IcaVäst med Nilla, fläskpannkaka och clementiner.

Snart: våfflor och Luss och Axel.

"Det är så gott att må gott igen.."


tillfällig gäst i ditt liv

Klockan är strax efter tre och jag loggar in på facebook och förväntar mig att något nytt ska ha hänt. Detta trots att jag var inne bara en halvtimme tidigare och tänkte exakt samma sak. Hur uttråkad är jag mån tro?

Fast egentligen är det nog inte tristess utan rastlöshet som driver mig till detta vansinniga facebookande (är det inte underbart hur man kan göra verb av precis allt?). Så här mitt uppe i ett marathon-skrivande av den neverending satans hemtentan behöver jag nog något att pausa med emellanåt. Men oturligt nog verkar jag vara ensam i natten med denna banala form av ångest. Förresten ska jag inte kalla det ångest, det är ett ord som är alldeles för stark. Frustration beskriver bättre den känslan som har slagit rot i magen. Men jag börjar se ljuset, slutet på tunneln, botten på glaset. Fråga tre och fyra är avklarad, och jag är halvvägs igenom en rätt så hyffsad elevtextanalys. Sen är det bara en fråga kvar. WOPIIIIII.

En annan dag ska jag berätta om min och Jennys fantastiskt finstämda kväll tillsammans med världens bästa Jonas Gardell. Det var magiskt, oftattbart och alldeles underbart.








På återseende mina vänner!
P.S En jättebamse kram till lilla Pernilla som har varit modig nog att operera ut sina visdomständer. Tänker på dig hjärtat" D.S