helt galet.

http://www.youtube.com/watch?v=K2cYWfq--Nw

En sådan grå och triskt dag som dagen idag tänkte jag bjuda på ett ganska så imponerande klipp till en ganska så jätte bra låt med en faktiskt helt okej grupp :).

backstabber lady.

Jag är en aningens irriterad. På mig själv oturligt nog. Jag misstänker att jag har glömt min USB-kabel till min mobil hemma hos mor och far. Och det retar mig eftersom jag nu inte kan lägga upp alla bilder som jag tar på mina långa och många upptäcksfärder i Uppsala.

Idag tog jag mig en tur i skogen när jag var ute på min morgonpromenad. Passade på att plocka lite blåbär att baka en paj på till ikväll. Till min besvikelse hade det mesta utav årets blåbär skrumpnat ihop till små tråkiga pluttar. Men jag kämpade på och fick tillslut, efter typ fytrio långa minuter i obekväma ställningar, få ihop tillräckligt för att fylla en pajform.

Ikväll får jag besök av Karin med sällskap :).

Sakta med säkert börjar korridoren fyllas på. Igår fick jag tillfälle att bekanta mig med en av nymkomlingarna. Magkänslan säger mig att det kommer bli en kick-ass höst här. Bara det att min underbara luss numer bor bara några meter bort från min dörr är tillräckligt för att jag inte kommer vilja lämna Uppsala på bra länge.

Nu ska jag köpa mjölk till vaniljsåsen.
Ta hand om varandra!

me and miss li.

Oh, jag har hittat en ny favorit. Miss Li, en svensk tös med en helt fantastisk röst. Liten, späd men ändå raspig och med så mycket känslor i varje ton och ord att jag ryser i hela kroppen. Jag tackar Tomas för att han skickade över Winnerbäcks nya låt som är en duett med Miss Li. Musiken kommer med hem på minnet så att lilla mamma också kan få ta del av min senaste upptäckt ;).

Idag vaknade jag så där oförskämt tidigt igen. Kom på att jag måste hämta upp min tvätt som jag lämnade på tork i tvättstugan igår kväll. Jag drog på mig lite kläder och tassade ner, fortfarande helt nyvaken, för att finna att någon hade varit snäll och vikt i hop alla min kläder. Först hade jag tänkt att krypa ner i sängen igen. Men studentvägen badade i ett helt fantstiskt ljus så jag drog på mig träningskläderna istället och tog mig en promenad. Sen duschade jag och tänkte att jag kanske skulle ta och raka benen idag. Sagt och gjort, det var bara det att när jag kom ut ur duschen och skulle smörja in mina nyrakade superlena ben insåg jag att jag helt hade missat att raka mitt högra smalben. Hur lyckas man med det?

Tog mig en promenad ner till Vaksalatorg och hämtade min cykel som jag lämnat där. Det är så underbart att vara hemma igen. Fast jag saknar änglarna i Stockholm. Jag saknar att höra mamma stöka i köket, och att mötas av två alltid lika glada hundar när helst jag dyker upp. Jag saknar tillgängligheten till mina flickor.

Snart drar verkligheten igång, upprop 31/8 klockan 12.15.
Åh vad jag längtar :D.

önskelista.

Jag fyller år snart :D. Eller, visserligen är det typ tre veckor kvar. Men ändå. Mamma kom med förslaget att jag skulle lägga upp min önskelista här på bloggen, så att jag lätt kan hålla dem som de berör uppdaterade ;).

Önskelista 2007.
Paraply från Love your home (Uppsala)
Tröja med jättevid krage från H&M
regnponcho, en som inte är alltför ful
Boken "Bitterfitta" av Maria Sveland
Ett piffigt nagelack
Boddy Butter, grapefrukt, från Body Shop
En toasmaster, vilken som helst bara den fungerar :)

Fortsättning följer..

hemlängtan.

Orden tog plötsligt slut.
Men jag ska på dop imorgon, Ayla min vän ska blöta ner sitt ANDRA barn. Jag vill tillägga att hon är lika gammal som jag och redan gift tvåbarnsmor. Jeez. På kvällen ska jag hem till min stjärna, hon fyller 20 och ska ha inflyttningsfest. Imorgon blir en bra dag I'm sure.

Nu, sängen.
Godnatt och puss.

overheated.

Idag blev det lite för mycket. För många olika svåra känslor på insidan som alla ville ut samtidigt. En sådan tur att jag ar världens bästa lillasyster som förstod vad som var på gång och fångade upp mig just när tårarna började trängas i ögonen. Det var så skönt att få borra in ansiktet i hennes axel och gråta en skvätt. Sen var det liksom inte alls lika tungt att ta emot nya order som gick tvärt emot de vi fick minuten innan.

Jag vill egentligen inte klaga på att det stundvis känns som att jag ska slitas i tusen bitar när jag rusar fram och tillbaka i korrdoren på Runan. För jag njuter ändå av att känna pulsen, av att fylla en funktion och av att få mötas av uppskattande och igenkännande leenden. För jag vet att det jag gör betyder något, jag vet att jag gör ett bra jobb. Ändå kan jag inte låta bli att längta tillbaka till livet i korridoren, med studier, matlagning och långa nätter i trevligt sällskap. Jag vill köpa en ny kalender och pyssla med datum och bilder. Jag vill pula på mitt rum och lyssna på musik med Elias. Jag vill fnittra söder mina magmuskler och citera Jonas Gardell tillsammans med Jenny.

Nästa vecka, på tisdag närmare bestämt, återvänder jag till min stad. Men innan dess ska jag passa på att njuta av livet i förorten. Träffa mina underbara änglar till vänner och mysa med mamma. Jag och mor var i Märsta idag, jag skulle göra lite better business och så slank vi in på ÖB och fyndade :). Nu är jag så trött att jag inte riktigt ser vad jag skriver. Så..

God natt mina vänner.

livlina.

Min mamma är bäst i hela världen. Jag vet verkligen inte vad jag skulle ta mig till utan hennes klocka ögon och trygga famn. När livet känns motigt och jag har svårt att se ljuset håller hon mig hårt i handen och släpper inte taget ens för en kort sekund. Tack för att du finns :).

män i skor.

Jag slutar aldrig förundras av hur olika människor kan vara. De senaste tre-fyra veckorna har jag stött på en brokig skara av människor, eller män i skor för att vara mer precis. Jag har tvingats utstå långa samtal av meningslöshet. Jag har insett att hur tydlig jag än tycker mig vara så finns det alltid rum för missförstånd. Men någonstans på vägen till där jag står idag har jag ändå lyckats lära mig att allt kanske inte handlar om mig, mina val och mina handlingar. Ibland kan disonansen ligga utanför mig själv. Kanske rent av hos motparten.


Vad ska jag mer behöva göra för att få dig att förstå att inget jag gör är av illvilja mot dig?

Jag har blivit glatt överraskad och förbryllats över hur underbart det kan vara att åter hitta tillbaka till en relation som varit försatt i pausläge under en lång tid. Till världens bästa Anders vill jag bara säga att jag är så obeskrivlingt glad att jag har dig.

Nu ska jag iaf sova, imorgon väntar jobbet på Runan igen.
God natt mina vänner, ta hand om varandra.

när unga hjärtan stannar.

Det är så fruktansvärt, så obeskrivligt orätt när unga liv tar slut så plötsligt, så skoningslöst. En gammal vän har förlorat sin bror. Fick veta det för en stund sedan. Min alldeles egna underbara lillasyster satt och grät stora, våta tårar. Pojken gick i hennes klass. På en millisekund vällde tusen hemska känslor upp i i kroppen när jag förstod hur han, min vän, måste känna sig precis just nu.

Jag har inga ord.
Kan inte säga det nog många gånger, ta hand om varandra!

använd solkräm.

Åh, jag är trollbunden. Har lyssnat på Rikard Wolffs "Solkräm" typ.. tio gånger nu.
Ta mitt råd och ladda ner den, helt fantastisk :).


put on my running shoes and run run run.

Jag vaknade klockan sex i morse och var helt klarvaken. Kunde inte alls somna om. Detta beror förmodligen på att jag somnade klockan sju igår kväll. Vilken i sin tur troligtvis hänger ihop med att jag inte sov så mycket föregående natt eftersom jag och päronen tog nattbåten hem från Gotland.

Ja, nu sitter jag alltså här igen, i mitt mycket hemtrevliga rum i Uppsala. Jag vet att jag ständingt och hela tiden bedyrar den här staden, men jag kan liksom inte få nog. Pappa släppte av mig här tidigt igår morse, solen sken och det var så mycket sommar i luften att jag blev alldeles yr. En aningens groggy efter min lilla tupplur i bilen kröp jag ner i min bäddade säng och slocknade. Vid elva vaknade jag av att det satt en skata på min fönsterbräda och "sjöng". När jag hade legat en stund och till slut lyckats lokalisera mig själv skuttade jag upp, slängde på mig bikinin och traskade ner till gräsmattan a.k.a  "playan" eller "akvariumet" som jag föredrar att klalla det. Varför? You´ve got to see it to understand it. 

Jag låg iaf i solen nästen hela dagen igår, läste Halvblodsprinsen och åt nektariner.
Livet är underbart.


Eftersom att jag vaknade så okristligt tidigt har jag redan hunnit göra en hel massa saker. Jag har svarat på en massa mail som jag har låtit ligga obesvarade i över en månad. Jag har lagt en ansiktsmask, ansiksskrubbat mig och plockat ögonbrynen. Jag har ätit fruktsallad till frukost och läst DN. Där emellan har jag suttit och pillat med en ny playlist i iTunes.

Nu ska jag klä på mig och göra lite Better Businessuppdrag :).
Ha en underbar dag mina vänner.