walecastell

Så är dagen kommen. Jag vaknade med ett pirr i magen, som när man var liten och vaknade på julaftonsmorgon. Fast nästan bättre. Idag ska jag inte så mycket som ens snudda vid tanken på vad skola heter. Idag ska jag njuta i solen (det lilla som syns på himlen) och dricka rusdrycker tillsammans med nära och kära. Underbart :D.

Till lilla mamma: Jag lovar att ta det försiktigt, varannan vatten :). Älskar dig.
Tusen pussar till alla jag känner.

skjut på det.

Den senaste timmen har jag gjort precis allt för utom att skriva på sista frågan till hemtentan. Jag har till och med rensat ur vattenlåset under mitt handfat. Och det mina damer och herrar, är bland det vidrigaste man kan göra. Det har bott två väldigt långhåriga tjejer här innan mig.. Men nu rinner det iaf väldigt bra, inget stopp i handfatet här inte :).

Jag har totalt kört fast med sista frågan, och det retar mig. Så nära men ändå så långt borta.

jordgubbsdrink.

"Daquiry" (inte fan vet jag hur det stavas heller) by m.
- ett par stycken jorbgubbar
- vodka
- ProViva jordgubb
- is
I med allt i en mixer och kör hårt.
Mängden av samtliga ingredienser är efter behag.
För att ta udden av allt det jättesöta kan man ha i en skvätt citron.
Tillsätt två färglada sugrör  (efter att du hällt upp sörjan i ett fint glas det vill säga) och tatda, du har en fantastiskt smaskig drink.

Nu ska jag kika på film med Elias :).
Puss

höjden av..

Man kan ju tycka att det är rätt lustigt när det står "kan innehålla spår av nötter" på innehållsförteckningen för en påse jordnötter. Var är världen på väg? Jag bara undrar..

just precis nu.

Jag väcktes tjugo i sju av min skräniga väckarklocka. Jag ville helst bara ignorera och somna omm, sömnen hade mig i ett järngrepp. Men jag tvingade upp mina ögonlock och låg en lång stund och bara blinkade, försökte få kontakt med verkligheten. Tänkte på gårdagen, på det underbara vädret och min underbara Jenny. På skolan och på klasskamraterna. Jag tänkte på hur skönt det var att ha hälften av hemtentan klar, och att jag verkligen måste fixa mitt pass idag. Så efter att ha konstaterat att jag troligen var tillräckligt vaken för att ställa mig upp sparkade jag av min täcket och möttes av den kalla luften utanför det. Ni kanske undrar varför jag över huvudtaget hade ställt klockan på tjugo i sju en fredagsmorgon när jag egentligen är heeeelt ledig? Jo, för att jag har världens bästa storebror som var här och hämtade en bok åt mig som måste trasporteras till Upplands Väsby bibliotek. Thank god for family.


För att få lite liv i min lika trötta mage tassade jag ut i köket. Det alldeles nystädade köket. Jag öppnade mitt skafferi och kylskåp minst tre gånger, utan att hitta vad det var som skulle vara bäst för lilla magen så här tidigt på morgonen. Tillslut gjorde jag en fruktsallad, till senare.

Jag sitter här och känner att hela min kropp är fylld av ett underligt lugn. Som om den fortfarande sov. Jag har inte ont någonstanns, känner ingen ångest eller stress (trotts att jag kanske egentligen borde vara åtminstånde liiite stressad). Utanför mitt fönster slår björken ut, den som det ligger en liten, mycket död, talgoxe begraven under. Och solen skiner över studentvägen, sakta men säkert vaknar studenterna och tar itu med sina liv. Vilket är precis vad jag ska göra nu.

Dagordning:
- ringa studenthälsan X
- ringa norrlandsgårdarna
- fixa pass X
- träffa johan och låna en bok X
- skriva på hemtentan x
- städa rummet (förflyttat till imorgon)
- boka tvättid X

Nu: bädda sängen och ta en liten promenad.
Puss

du är så fin..

.. ibumetin? Det måste ju vara årets sämsta reklam. Eller åtmisntånde en utav de sämre. Tacka vet jag tiderna med "men snälla Åke" och dom gamla ICA reklamerna. Those were the good days ;).

Jag har varit sååå himla duktig i helgen
- Fråga fyra på hemtentan är klar
- Mailade min VFU handledare om ledighet
- Städade mitt rum
- lagade jättebillig mat, lunch: tonfisk och ris, middag: ravioli
- förberedde inför den kommande veckans seminarium
- bokade en bok till litteraturseminariet
- inte småätit ett dugg

Nu väntar Titanic och popcorn (Tack Elias!).
Puss


ett hjärta har slutat slå.

GAH! för bara några minuter sedan hördes en fruktansvärd duns mot mitt fönster. Jag hoppade högt där jag satt helt försjunken i interkulturella kommunikationsteorier. När jag tittade ut genom fönstret såg jag ingenting. Men sen såg jag avtrycket mot rutan, blod och några pyttesmå fjädrar. På två väldigt röda sekunder fick jag en klump i halsen och tänkte "Helvete, det måste varit en fågel!". Varpå jag greppar efter mina nycklar, hoppar i mina skor och rusar ner genom trapphuset. Jag hade haft rätt. Alldeles under mitt fönster låg en pytteliten, alldeles död, talgoxe. Klumpen i halsen blev gigantisk och jag fylldes plötsligt av en mycket obehaglig känsla. Skuld. Jag vet att det låter jättekonstigt men så kändes det. Det ända jag hade i huvudet de närmsta tre minutrarna var att jag var tvungen att begrava den stackars varelsen. Så jag sprang upp igen för att hämta något att gräva med. En sked fick det bli. Jag plockade upp den lilla döda fågeln, som kändes viktlös i min hand. Med skeden grävde jag en pytteliten grop till den pyttelilla fågeln.

Det ligger en fågel begraven under björken utanför mitt fönster.


a precious kiss.

Jag känner mig socialt strandsatt här i mitt uppsalarum. Mina tre vardagsljus har lämnat stan för helgen. En är i amerikat och de andra två är på var sitt håll i Stockholm och planerar konfirmationsläger. Korriodoren känns tom och ensam. Jag håller dörren stängd för att inte bli allt för påmind om att det i princip bara är jag kvar här. Jag borde egentligen inte klaga. Jag har tusen miljarder saker som måste göras inom loppet av en och en halv vecka så den här ensamhetshelgen blir ett ypperligt tillfälle att ta i tu med allt detta. Och förhoppningsvis blir det Billie the vision and the dancers till kvällen.

Nej, nu ska jag återgå till min himla trevliga hemtenta. "Diskutera hur man ur ett lärar- och skolledarperspektiv skulle kunna arbeta med kulturell inkludering för att motverka exkludering", bläääääää.

come out little starfriend.

I iTunes just nu:
Freeweel - Starfriend
Tiger Lou - You can't say no to me
Vanessa Carlton & Counting Crows - Big yellow taxi
Tingsek - Proud to be a part of these days
Riltons Vänner - Sprid din luft
Charles Wright - Express youself
The Mamas and The Papas - Dream a little dream of me

periodare.

Dagens lunch, i äkta student anda.
En burk tonfisk
En burk majs
Ris
Vinegrett gjord på olja, vinäger och italiensk salladskrydda.

MUMMA!

Jag kommit på att mitt bloggande går i perioder, och ganska oregelbundna sådanna.
PUSS

sprid din luft.

Jag vaknade i morse och hörde regnet mot fönstret. "YES!" tänkte jag. Då kan jag ha mina blommiga gummistövlar på mig idag. Så jag kastade av mig mitt täcke och tassade fram till fönstret för att glutta ut lite försiktigt.Till min besvikelse hade det sluta regna, det fjutt-duggade bara. Men jag öppnade fönstret och tog ett djupt andetag, lät vårluften och doften av regn fylla min lungor. Så för att komm igång med min dag slog jag på datorn och öpnade iTunes, dubbelklickade på Tiger Lou "You can't say no to me" och skruvade upp volymen.

Knäckebröd med köttbullar på (ja jag har inget i kylen och jag är helt pank) med en kopp välling till frukost. Kikade lite på nyhetsmorgon och konstaterade för tredje gången hur dumt det är att dom har ändrar i studion och bytt intro. "Det var bättre förr". In och öppna garderoben för att återigen konstatera att jag inte har någonting att ha på mig. Trotts att alla lådorna svämmar över och att jag måste hänge dubbelt på alla galgar.

Cyklade iväg till skolan med värdlens bästa Jenny i släptåg. Det tog åtta minuter att cykla, när vi går tar det en halvtimme ;). Satt och gäspade mig igenom en halvtråkig föreläsning. Käkade min medhavda matlåda som bestod av köttfärslimpan från igår och pasta. Jättetorrt och tråkigt. Sen cyklade jag och lussan in till stan och uträttade lite ärenden. Köpte gratis bindor på ICA, hämtade ut en inflyttningspresent från Uppsala kommun. Sen cyklade vi hem, pluggade lite, bakade en kladdig kladdkaka och såg på film med Elias.

Om en stund ska jag knata över till Jenny för att få lite middagsmat i min mage.
Hon är en liten sol i mitt Uppsalaliv.


nostalgi och kärlek.

Ibland loggar jag in på lunarstorm och läser gamla dagböcker. Mina egna och andras. Oftast före detta pojkvänners dagböcker. Av någon anledning finner jag en slags njutning i att läsa de vackra ord som någon en gång skrivit om mig, till mig. Allt finns inte kvar, vissa har avslutat sitt medlemskap och andra har raderat det som jag så gärna vill läsa igen och minnas. Det är som att jag vill dra mig tillbaka och återuppleva dessa berusade ögonblick av tonårsförälskelse. För det var ta mig fan annorlunda då. Back then började blodet rusa för ingenting. Jag var helt tagen av känslorna i min kropp och jag hade bara ögon för just den som mitt hjärta begärde. Inte för att det inte är så nu, men det var liksom annorlunda. Kanske var det den totala hängivenheten, utlämnandet och sårbarheten i mina känslor och mitt begär som gjorde hela situationen mycket mer farlig. För jag läser inte bara de trevliga bitarna av mitt förflutna av pojkvänner och förälskelser. Jag tvingar mig själv att minnas perioder av fasansfull hjärtesorg, långa ändlösa nätter av tårar och kramp i hjärtat. Allt det här hjälper mig att fortsätta titta framåt. Lustigt va? Att tillbakablickar och återupplivandet at gamla minnen kan få en att röra sig framåt med ny fart. För jag är starkare nu. Jag känner mig själv och jag vet vad jag vill ha ut av livet. Jag tillåter inte längre att någon kliver på mig eller mosar mitt hjärta bara så där utan vidare. Såren har läkt, men klyschigt nog så finns ärren kvar och påminner mig om att inte göra samma misstag en gång till. Och som ett lyckligt slut på en saga har jag även funnit mig en riktigt tvättäkta prins. En som ser mig för vad jag är. En som kysser mig så att jag blir knäsvag och måste klamra mig fast lite till. En som retar gallfeber på mig med sitt fruktansvärda latande, men som accepterar att jag alltid ska ha rätt och är fruktansvärt pinsamt tjatig. Det är dig jag älskar och det är dig som jag ska bli gammal med.


homebound.

Jag tog mig en tur ner på stan igår. På min mycket vingliga men ack så underbara röda cykel gled jag genom Uppsala och kände vårluften fylla mina lungor till bredden. Överallt låg människor i gräset och solade sin vinterbleka hud, åt glass och pratade om hur underbart det är med vår. Och jag kunde inte annat än hålla med.

Helgen har varit helt igenom bra. Trots att saknaden av min älskling har varit som ett stort hål i bröstkorgen, och att Jennyluss valde att fara hem till huvudstaden över helgen. Jag har spelat hysteriskt bilspel med Elias och Joel, ätit glass, vänt ansiktet mot solen, handlat blommor, hängt med lite spontant på en förfest för att sedan gå hem i en respektabel tid. Jag har firat storebrors födelsedag och ännu en gång insett att jag har världens mest underbara familj. Slutligen har jag suttit uppkrupen i min fotölj och kollat på "Hur man blir av med en kille på 10 dagar", kass titel men alldeles lagom så här en söndagkväll.

Nu ska jag nog sova. Kanske.
Puss