jag blir så trött.

Jag blir verkligen så outärdligt trött. Trött på folk som klagar, trött på folk i allmänhet, men svenskar i synnerhet. Det är nämligen samma sak varje år. Diskussionerna och analyserna av den kommande sommaren börjar så snart solen börjar värma våra vinterbleka näsor. På varenda löpsedel kan man läsa om hur just DIN sommar kommer bli, vädermässigt alltså. Var det kommer finnas flest solchanser och hur du på bästa sätt ska bli så brun som möjligt. Och åh, för att inte glömma hur nostalgiska vi blir! Hur var sommaren förra året egentligen? Finns det något som är mer svenskt än att analysera vädret? Och vad tusan är det att analysera! Egentligen. Vädret är det enda, verkligen den enda, som vi människor inte rår på att styra över och kontrollera. Så varför inte prata sönder varenda kafferast, varenda döfött samtal eller eftermiddagsfika med att jämföra väderminnen? Och detta ständiga klagande, för att komma till roten av min irritation. Fast i bloggvärlden som jag är och en trogen anhängare av Facebookfolket, är jag nu så trött på att höra/läsa vad folk anser om den svenska sommaren. Come on liksom! Det är väl intet nytt att det regnar en del i Sverige på sommaren? Va?! Vi luras ju bara att tro att det var mycket bättre förr, att när vi var små så sken minsan solan heeeela tiden. Prylen är ju den att när vi avr små så var förmodligen våra föräldrar så otroligt skickliga att de aktiverade oss när vädret inte var 25 grader och sol. Vi la aldrig märket till att två tredjedelar av sommaren spenderades innomhus eller i gummistövlar.

Dagar som idag, när himlen hänger grå och tung över ett ganska öde Stockholm, tar jag tillfället i akt och kryper ner i soffan med en bra bok (just nu: Harry Potter och Fenixorden), tar ett bad eller kollar på film. Dagar som denna lämpar sig dessutom utmärkt för blåbärsplockning :), eller varför inte besöka ett utav vårt underbara lands alla fantatsika museér? Så sälla, sluta upp med detta ständiga klagande, det gör ändå inte sommaren speciellt mycket bättre.

Så där ja, känns mycket bättre.
Nu ska jag duscha och bygga lite mat. Inte samtidigt dock ;).
Puss mina vänner.

sällskap.

Jag satt ute i solen och läste nu på förmiddagen. Jag var helt inne i världen av trollkarlar och magiska varelser när en liten nyckelpiga landade på min handflata. Jag blev så glad, jag satt länge och bara tittade på det lilla krypet som lungt och metodiskt traskade runt på min hand, vandrade mellan mina fingertoppar och kikade ner i boken. Efter en stund tröttnade hon och flög vidare. Och jag fortsatte läsa i den mycket gripande boken om Harry Potter och Fenixorden.
 

Jag väntar sällskap från Stockholm idag, ska bli spännande och trevligt :).
Ta hand om varandra.

tillåt mig småle.

Jag satt och tog igen lite skön bloggläsning när jag plöstligt fick syn på den här. Så. Sanslöst. Kul. Dock kan jag ju inte låta bli att tycke väldigt synd om den stackars grabben som bara blir ignorerad av den oförstående pappan. Man ska inte skratta åt barn, åtminstånde inte så att de hör. Men så här i efterhand är det ju fasligt kul ;).

Enjoy.

http://www.youtube.com/watch?v=kfYNhqPtiDk

update.

Jag är tillbaka i mitt underbara Uppsala och njuter av att vara helt för mig själv. Det är ju bara jag i korridoren, om man inte räknar med Herr Hemlig det vill säga. Men han håller sig undan som vanligt, sen jag kom i måndags har jag bara sett honom en gång. Och då bor han ändå i rummet mittemot mig. Inte för att det stör, det är faktiskt rätt skönt att inte behöva vara social så fort jag går utan för dörren. Visserligen är inte heller det något jag vanligtvis lider av. Vad jag vill säga är väl helt enkelt att det inte är ett dugg tungt att det bara är jag här.

Igår och idag har jag gjort en hel massa saker. Igår var en sån där dag då jag gjorde allt som jag har skjutit på under terminen. Jag sorterade ur alla mina lådor, städade under sängen (av någon andelning hade jag pulat in en jättestor påse där som var fylld med typ tusen små påsar i olika modeller), hämtade min cykel vid stationen, råkade trilla in på H&M och köpte en klänning.

Idag vaknade jag tidigt och tog mig en morgon promenad. Jag har bara komma runt knuten på huset innan jag bokstavligen snubblade över en liten pudel. Hon hade lyckats trixa sig ur sin mattes (en hemskt rar äldre dam) grepp. Men jag fick tag i kopplet och hon följde med så snällt. Den rara damen hade tre små söta pudlar till, så hon hade knappt märkt att en fattades. Jag fastnade en ganska lång stund, det var en pratglad tant minsan. Vid lunch tog jag min jättefina supercykel ner till stan för att kika lite på ett par nya skor. Jag insåg nämligen under min mycket raska promenad att det inte duger med vanliga sneakers. Nej, om jag ska fortsätta med mig behagliga morgonrutin måste det till något mer fotriktigt. Hittade faktiskt ett par riktigt bra skor, som till och med var på rea. Måste dock se över mina finanser, som för övrigt är näst in till obefintliga.

Söta rara Karin ringde bäst som jag stod och fnittrade över de två indianerna som hade ntagit stortorget och
spelade för alla som passerade. Dom såg hemskt lustiga ut i sina enorma fjäderhattar. Karin skulle till käftis och ville ha lite sällskap innan. Så vi tog en fika uppe på terassen i Åhlens-huset.
Efter det begav jag mig sakteligen hemmåt. Stannade till vid blommaffären brevid Folkes ICA och köpte en söt liten blomma (det var halva priset på alla krukväxter). Väl hemma kom inspiratioen vällandes över mig och resultatet blev som taget ur en SkönaHem tidning.







Fick en himla bra middagstips av mamma som jag testade. Min familj har nämligen en maträtt som är näst in till helig och jag ahr nog aldrig stött på någon annan som brukar äta den. Det är tonfisk och ris med en helt gudomlig ostsås till. Vanligtvis har man helt vanlig hushållsost i en helt vanlig vinägrette, men mor hade bytt ut den valiga osten mot fetaost. MYGOD vad gott det var. Rekomenderas starkt.

Nu ska jag ta mig en bit choklad och slappa i sängen en stund.
Ta hand om varandra.

mitt underbara liv.

Hej alla. Jag ska inte bli långrandig men jag tänkte bara säga att mitt liv är perfekt. Det är en av anledningarna till att jag inte har uppdaterat bloggen på typ hundra år. Jag har liksom så fullt upp med att leva ut min tillvaro till max att jag inte har tid med sånt här. Jennyluss är på plats i korridoren så nu börjar partyt på riktigt :). Min älskade Elsa har vips flyttat hemmfrån och blivit jättevuxen. Lillasyster har gått ut nian och även hon blivit stor i ett naffs. Själv fick jag VG på hemtentan och är alldeles jätteglad över det.

Nu ska jag sova och imorgon bär det av till uppsala igen. 
Puss mina vänner, ta hand om varandra.