och vinnaren är

Jag har ju helt missat att redogöra för december månads mesta händelse. Både jag och Jennyluss hade ju kvalat (eller ja, åtminstånde jag. Jenny var ett wildcard) oss vidare till årsfinalen i karaoke på Etage. Så en onsdag för inte så länge sedan slöt vi upp hos David i hans butik för att bli piffade och fixade upp till tänderna. Jenny körde på ett givet Cabaret-tema medan jag blev totalt omgjord till en "tequila-sunrise" som David uttryckte det. I med löshår och på med så mycket smink att jag nästan kunde skrapa bort det i slutet av kvällen. Som två riktigta kalaspinglor klev vi några timmar senare in på Etage, redo och med några uppspelta fjärilar i magen. Mina förväntningar på min egen prestation var rätt svala, men desto mer peppad var jag över att få finnas med och se Jenny briljera. Ända från början var det inget att tala om, hon skulle ta hem det här. I första delen av finalen sjöng Jenny Cabaret, från musikalen med samma namn, och jag beslutade mig efter löjligt mycket velande för Helene Sjöholms Gariellas sång. Min resa slutade där, men Jenny gick vidare som en ren självklarhet. Så var det dags för slutspurten. Som ett inte helt opartiskt stöd var jag helt säker på hur det skulle sluta. Och nog fick jag rätt alltid. När juryn utlyste Jenny som enväldig vinnare av tävlingen skrek jag för full hals och kände en enorm stolthet spridas i kroppen. Och på något konstigt vis kändes det som att jag också hade vunnit.

Till dig Jenny, min älskade vän, du gör mig stolt på riktigt.

Så här i slutet av dagen känner jag mig ändå rätt nöjd med det jag åstadkommit. Sov visserligen lite längre än jag hade tänkt, men vad gör det om hundra år? Liten promenad med kusinen i vintersolen följt av uppdatering vid köksbordet gjorde mig peppad att sätta igång med pluggandet. Nu kan jag stryka en och en halv utav punkterna på to-do-listan. Imorgon väntar en morgonpromenad, mera plugg, lite nyårsmiddag och sen tidigt i säng för att sedan göra samma procedur på torsdag.

Nu ska jag dricka lite ingefärsdekokt och sen sova.
God natt mina vänner, ta hand om varandra.

att återvända

Jag är tillbaka, i ett frostbitet och isande kallt Uppsala. När jag igår eftermiddag rullade in över Uppsalaslätten , och såg dagens sista solstrålar förvandla världen till en guldglittrig skatt slog mitt hjärta några extra slag. Det är alltid lika skönt att komma hit, att komma hem. I synnerhet när jag hade bilen full av nya prylar från IKEA som jag längtat efter att få packa upp och leka med. Nu mer har jag inte endast två gafflar och åtta knivar, utan åtta gafflar och en hel drös knivar. Jag har även fått upp en lampa i hallen (tack pappa), införskaffat ett durkslag så jag slipper bränna mig på pastavattnet och en massa annat smått och gått.

Jag har tappat mina ord, min inspiration till att skriva. Men alldeles snart kommer jag gå in i en hemsk pluggkoma, och då kommer lusten att skriva säkerligen att infinna sig. För det är alltid vid de tillfällen när jag inte borde skriva som jag inte vill göra något annat förutom det. Att skriva.

Nu ska jag ta och steka lite pyttipanna och ägg.
Ta hand om er mina vänner.


vaniljnedstämdhet

Jag vaknade idag av att två små gråsparvar hade möte utanför mitt fönster. Jag låg en stund och lyssnade på hur de verkade samtala med varandra. De lät glada och uppspelta, nästan som att de skvallrade. När jag kikade ut genom fönstret för att ta mig en titt på de små krabaterna såg jag att solen hade behagat att visa sig. Äntligen! Först blev jag glad och tänkte att jag skulle ta mig en långpromenad i skogen. Men sen gjorde sig förkyldningen påmind. Febertermometern sa mig att jag gjorde bäst i att stanna inne idag. Damnit, så himla typiskt på nått vis. Jag har längtat efter och saknat solljus så mycket att det nästan gjort ont i kroppen. Och när jag väl ges chansen att ladda mina solceller säger immunförsvaret ifrån. Så jag får nog helt enkelt nöja mig med att sitta i sängen och titta ut på det vackra vädret.

Jullov mina vänner, denna tid av förväntan och vila. Kanske för alla andra, men för lilla fröken m innebär det mest plugg och planering inför vårterminen. Planen är att stanna i ett tomt Uppsala över julafton för att jobba på Stadsmissionen, alternativt Upplands Nation, för att sedan återvända till förorten på i mellandagarna. Nyårsafton ger mig som vanligt beslutsångest och jag känner mest för att gömma mig. En lightversion av nedstämdhet har slagit ro i min kropp. Det är egentligen ganska löjligt, och det vet jag. Men i lugntet före stormen känner jag mig rastlös och lite ensam. Inte för att jag egentligen är det, ensam alltså, men jag saknar en famn att försvinna in i och någon som kan sjunga mig milda sånger. 


Tid för te, jag önskar att jag hade köpt honung igår.

Ta hand om varandra. 


nytt läge

Jag överlevde Den stora flytten! Till min och mina underbara vänners glädje fick vi in allt mitt pick och pack i flyttbilen och behövde bara åka en vända till nya lägenheten. Eller, det där var väl egentligen en modifiering av sanningen. Jag och jenny åkte och hämtade skrivbordet eftersom vi inte ville chansa på att trycka in det med resten av prylarna. Men hela kalaser var över på lite drygt två timmar. Så jag hann tillbaka med bilen till macken i tid för att bara behöva betala för fyra timmar+pyttelite disel. 670 kr istället för 1054 kr är ju ändå bra mycket snällare mot plånboken.

Så nu sitter jag vid skrivbordet, med levande ljus som belysning och en kopp te. Ska strax ta och fortsätta med den sista lektionsplaneringen som faktiskt ser ut att bli riktigt bra. Jag önskar fortfarande att det fanns ett sätt att vrida fram tiden en smula. Men jag ska ta mig igenom det här, with a little help from my friends (och mamma).

Ta hand om varandra.